Golfkørekortet

 

 

Hvad er et golfkørekort? Det er et bevis på, at du er kvalificeret til at spille på 18-hulsbanen. Det er simpelthen en bekræftelse på de ting, du skal kunne for at være kvalificeret til at spille på rigtige golfbaner. Men et golfkørekort giver dig ikke ret til at spille på disse baner – medmindre du også bliver rigtigt medlem af en golfklub. Ved et prøvemedlemskab, kommer du igennem alt det du skal kunne for at få et golfkørekort.

  1. Begynderkursus

Ved undervisningen skal du lære ”det lange spil” (de slag der slås fra teestedet og fairways, og det ”korte spil” (de slag der bruges til at spille ind til greenen (chipslag, pitchslag og bunkerslag), samt at putte bolden i hul.

Begynderkurset løber over 4 dg à 2-3 timers varighed med 1 uges mellemrum. Dvs. det tager 3 uger.

Det er meget vigtigt, at du imellem undervisnings dagene får trænet de forskellige slag for at få mest muligt ud af kurset.

Vi har i CGC et af landets bedste træningsanlæg! Bl.a. med varme i en del af de overdækkede båse på driving rangen. Vi har en ”short game bane”, hvor man virkelig kan øve sig i det korte spil omkring greenen. Vi har 2021 fået installeret  ”Trackman” på driving rangen. Det er en ”radar”, der giver meget præcise målinger om dine slag, blandt andet om retning og længde af slagene. Alle professionelle bruger denne, men amatører og mindre øvede kan også have glæde af den.

Det er Proshoppen / trænerne (Pro’erne), der arrangerer disse kurser sammen med begynderudvalget.
Tilmelding foretages ved henvendelse til Helle Fischer Holm (i sekretariatet).
Kurserne starter ultimo marts og gentages løbende hele sæsonen, se Begynderkurser

  1. Du skal deltage tirsdagsmatcher = begyndermatcher.

Hvor du skal vise, at du er kvalificeret til at spille på 18-hulsbanen.

  1. Regel- og etiketteundervisning.

Du skal også deltage i regel- / etiketteundervisning (hvordan man opfører sig på en golfbane), der arrangeres af Begynderudvalget efter behov. Det er obligatorisk, varer 2½ time. Det foregår på P&P banen, hvor vi i praksis demonstrerer alle de vigtigste regler. Du får Regelbogen ”Lommeguide til golfregler” udleveret. Du vil også blive undervist i reglerne, når du spiller ”tirsdagsmatcher”.

Du kan supplere med selvstudier på DGU’s hjemmeside (www.golf.dk/sektionsside/regelvideoer), Hvor der findes mange glimrende YouTube videoer.

På et tidspunkt skal du også tage en regelprøve på nettet. Man dumper ikke til denne! Golf.dk | Regelprøven

Copyright © Copenhagen Golf Center | Cookiepolitik