Golfkørekortet

 


Hvad er et golfkørekort? Det er en bekræftelse på de ting, du skal kunne for at være kvalificeret til at spille på rigtige golfbaner. Men et golfkørekort giver dig ikke ret til at spille på disse baner – medmindre du også bliver rigtigt medlem af en golfklub. Det er i princippet et golfkørekort, du kan opnå ved et prøvemedlemskab.

  1. Spilleundervisning

Ved undervisningen skal du lære ”det lange spil” (de slag der slås fra teestedet og fairways, og det ”korte spil” (de slag der bruges til at spille ind til greenen (chipslag, pitchslag og bunkerslag), samt at putte bolden i hul.

Begynderkurset løber over 4 dg à 2-3 timers varighed med 1 uges mellemrum. Dvs. det tager 3 uger.

Det er meget vigtigt, at du imellem undervisnings dagene får trænet de forskellige slag for at få mest muligt ud af kurset.

Vi har i CGC et af landets bedste træningsanlæg! Bl.a. med varme i en del af de overdækkede båse på driving rangen. Vi har en ”short game bane”, hvor man virkelig kan øve sig i det korte spil omkring greenen. Og ikke mindst får vi fra januar installeret ”Trackman” i en række båse på driving rangen. Det er en ”radar”, der giver meget præcise målinger om dine slag, blandt andet om retning og længde af slagene. Alle professionelle bruger denne, men amatører og mindre øvede kan også have stor glæde af den.

Det er Proshoppen / trænerne (Pro’erne), der arrangerer disse kurser sammen med begynderudvalget.
Tilmelding foretages ved henvendelse til Bo Bolding (i sekretariatet).
Kurserne starter primo april og gentages løbende hele sæsonen, se Begynderkurser

  1. Du skal deltage tirsdagsmatcher = begyndermatcher.

Hvor du skal vise, at du er kvalificeret til at spille på 18-hulsbanen.

  1. Regel- og etiketteundervisning.

Du skal også deltage i regel- / etiketteundervisning (hvordan man opfører sig på en golfbane), der arrangeres af Begynderudvalget efter behov. Den består af et obligatorisk 2 -2½ timers kursus i klubben. Du får Regelbogen ”Lommeguide til golfregler” udleveret. Du vil også blive undervist i praksis om disse, når du spiller ”tirsdagsmatcher”.

Du kan supplere med selvstudier på DGU’s hjemmeside (www.golf.dk/sektionsside/regelvideoer). Der findes også mange glimrende YouTube videoer. Du kan selvfølgelig også læse i andre relevante regelbøger / -hæfter.

 

Copyright © Copenhagen Golf Center | Cookiepolitik