Stableford

  


Stableford:

Når du ser golf på TV, spiller de oftest det, man kalder slagspil. Dvs. man lægger alle slag, der er brugt på de 18 huller sammen, og den der har brugt færrest slag har vundet. På nedenstående scorekort (samme som er brugt i fanebladet Scorekort) kan du se, at spilleren har brugt 59 slag på de første 9 huller (forni) og 54 slag på de sidste 9 huller (bagni). I alt 113 slag, som ville være hans score, hvis ikke han havde et handicap. Nu har han et SPH på 31 slag, der skal trækkes fra de 113 slag. Dvs. hans nettoscore er 82 slag.

For næsten alle andre end de dygtigste golfspillere, spiller man en modificeret form for slagspil, kaldet Stableford. Det har man gjort i næsten 100 år, fordi det er hurtigere. Spilleren kan samle sin bold op, når antal tildelte slag på det enkelte hul er opbrugt. Man får simpelthen point for hvert enkelt hul.

Point gives således:

  • Spilles hullet i dit par, gives 2 point.

  • Spilles hullet 1 over par (din bogey), gives 1 point.

  • Spilles hullet 2 over par (din dobbelt bogey), gives 0 point.

  • Spilles hullet 1 under par (din birdie), gives 3 point.

  • Spilles hullet 2 under par (din eagle), gives 4 point.

  • Spilles hullet 3 under par (din albatros), gives 5 point.

Se igen på scorekortet ovenfor:

Hul 1: er et par 4 hul. Det har handicap nøgle 7 (markeret med 2 streger i rubrikken” SPH”). Dvs. du har 2 ekstraslag, hvorfor din Par er 6. Du scorer en 6’er på hullet (din par), derfor får du 2 Stableford point (skrevet i rubrikken ”point” helt til højre).

Hul 8: er et par 3 hul. Det er nøgle 15 (markeret med 1 streg). Dvs. du har 1 ekstraslag, hvorfor din par er 4. Du scorer en 7’er, hvilket er 3 over din par, hvorfor du får 0 point. Hvis du havde lavet en 6’er, var det en dobbelt bogey, som også ville give 0 point. Du kunne have samlet bolden op på dette tidspunkt.

Hul 17: er et par 5 hul. Det har nøgle 10. Du har 2 ekstraslag. Dit par er 7. Du scorer en 6’er (1 slag under din par = din birdie). Du får 3 stableford point.

Du kan se, han har lavet 14 stableford point på forni og 15 på bagni – i alt 29 (stableford) point.

Hvis du laver 36 point på 18 hulsbanen, går du i ”banens par”, hvilket altid er flot. Men med det gamle handicapsystem, skulle man altid lave mere end 36 stableford point, for at forbedre sit handicap. Med de nye handicapsystem kan handicappet forbedres, selvom man laver dårligere score end 36 point. Det er nyt.

Februar 2021, Tom Simonsen

 

Copyright © Copenhagen Golf Center | Cookiepolitik