Tirsdagsmatcher

 

 

 

Hver tirsdag i sæsonen (ultimo april (dog afhængig af vejret) til ca. 1/10) er der fra kl. 15.30–18.30 begynder- / nygolfer matcher på både Pay&Play Banen og på de første 9 huller på 18-hulsbanen.

Formålet er, at du efter begynderkurset i praksis skal lære at spille golf og kvalificere dig til at få tilladelse til at spille på den store bane (18-hulsbanen). – fåe et Golfkørekort.

Som ”Begynder” starter du på P&P-banen. 2 begyndere spiller en runde (9 huller) sammen med en hjælper. Når du har opnået 20 ”stableford point” (med hcp=52), er du kommet halvvejs i din kvalifikation. Herefter spiller du de næste tirsdage 9 huller på den store bane (hvor der også er 2 begyndere og 1 hjælper sammen). Her skal du opnå 14 stableford point. Hvis du har deltaget i regelkurset, og har opnået 14 point, er du spillemæssigt kvalificeret til at spille på 18-hulsbanen. Du har taget ”Golfkørekortet”. Hvor lang tid dette tager er meget forskelligt. Yngre, idrætsaktive mennesker er ofte hurtigere end de ældre. Men husk I kan alle lære det! Husk også, at golfkørekortet er ikke nok til at spille på stor bane – man skal også være medlem af en golfklub.

Stableford point” er der mange, der ikke ved hvad er. Det er de ekstra slag, du får via handicapsystemet. Hvis du er rigtig dygtig (elitespiller), har du ingen ekstraslag. Som begynder på P&P banen får kvinderne 23 ekstralag på de 9 huller (3 ekstralag på hvert af de 5 sværeste huller og 2 ekstraslag på sidste 4 huller). Mændene får et slag mindre (22 ekstraslag). På 18-hulsbanen får alle 3 ekstraslag pr. hul. Men det vil du høre mere om undervejs. Også om hvordan scorekortet skal udfyldes.

Du er ”Begynder” indtil, du har taget Golfkørekortet. Hvis du på det tidspunkt melder dig ind i klubben, som rigtigt medlem, bliver du ”Nygolfer”
Indtil du spiller til ca. handicap 45, må du fortsat deltage i tirsdagsmatcherne. Herefter skal du i ”Klub 30”, hvis du har lyst til dette.

Til ”Begynderne” vil der altid være en hjælper med på runderne. Ofte også til ”Nygolferne”. Begyndere
og Nygolfere kan evt. godt spille sammen i disse matcher.

I løbet af den tid, du deltager i tirsdagsmatcherne eller i klub 30, vil du lære ligesindede at kende, samt blive introduceret til de forskellige ”klubber i klubben”  (f.eks. herreklubben, dameklubben m.fl.)

Sidste år startede vi ”Klub 30”, for nyere medlemmer mellem ca. 45 og 30 i handicap. Den er en ekstra mulighed for Nygolferne og nyere medlemmer til at spille sammen og lære hinanden
bedre at kende.

Det er vigtigt for os, at du bliver godt integreret i klubben og du får et socialt netværk (selvfølgeligt er det
helt frivilligt, hvor mange aktiviteter, du har lyst til at deltage i.)

Det er en god ide at blive klubben og spise om tirsdagen. For det første er det ret hyggeligt. For det andet er der dejlig mad i Restauranten til rimelige priser. Og sidst men ikke mindst lærer du hurtigere de andre nyere golfspillere at kende.

Den anden tirsdag i måneden arrangeres ”fællesspisning” for alle, der har lyst – det er altid sjovt og
hyggeligt!

Der er præmier til de bedste ”begyndere” og de bedste ”klub 30 spillere” hver tirsdag - de uddeles under ”fællesspisningen” anden tirsdag i måneden. Det koster 20 kr. at være med i tirsdagsmatcherne. De går til præmier m.m.

Sidste tirsdag i juni og sidste tirsdag i september afslutter vi forårs- og efterårssæsonen med en stor
turnering, hvor alle kan deltage!! Her spiser vi selvfølgelig også sammen.

 

Copyright © Copenhagen Golf Center | Cookiepolitik