Juniorklubben

Vi byder altid nye Unge og Juniorer velkommen
Junior- og Ungdomsklubben

Her i CGC Golf Club arbejder vi med at skabe et aktivt miljø, for junior- og ungdomsspillere, hvor hygge, fællesskab og udfordrende aktiviteter er i højsædet.

​Vi ønsker at skabe en god bredde af unge spillere. Uanset niveau kan man som junior og ynglingespiller i CGC Golf Club deltage i juniorklubbens ugentlige træninger, mandagsmatch, individuelle turneringer, holdturneringer og være en del af klubbens øvrige aktiviteter.

Kontakt endelig vores frivillige i juniorudvalget for mere information om Junior- og ungdomsgolf i CGC golf Club.

Junior og ungdomsklubben i CGC har sin Facebook gruppe

Her kan juniorer og forældre m.m. modtage information og holde sig løbende opdateret om træning, turneringer og aktiviteter.

Endvidere gives her information om diverse turneringer fra Dansk Golf Union og andre klubber. Det er ligeledes muligt her at lave aftaler om spil og træning, samt dele billeder og videoer fra oplevelserne på golfbanen.

Det er en klar opfordring til at alle juniorer og forældre m.m. er medlem af denne gruppe. Find os på Facebook her CGC Junior golf.

Kom og oplev en masse sjov, samtidig med muligheden for at få nye venner/veninder.

Golf er for alle, også for ungdommen.

Rigtig God Golfsæson, vi ses i klubben.

CGC Golf Club’s Ungdomsudvalg

Yderligere oplysninger
Træningen

Junior fællestræning er vigtigt og sjovt

Junior fællestræning er vigtigt og sjovt

Junior og Ungdomsklubben i CGC Golf Club tilbyder på ugentlig hold træning til klubbens junior- og ynglingespillere. Alle har muligheden for at deltage til holdtræning, hvor indhold og varighed afhænger af ens alder og spilleniveau.

Golftræningen i CGC Golf Club er baseret på den aldersrelaterede træning med fokus på spillet på banen. Man bliver som junior- og ynglingespiller i CGC Golf Club derfor også aktiveret og udfordret til træning på golf banen og ikke kun på Driving Range.

Det er muligt for nysgerrige sjæle, som ønsker at prøve kræfter med golfen, at komme og følge klubbens træningsaktiviteter de første par uger. Har man endnu ikke eget udstyr er det muligt at låne dette i CGC shoppen.

Mødested er altid ved boldmaskinen foran klubhuset ved træningsstart.

Den nyeste juniortrænings oversigt kan altid findes på vores hjemmeside og Facebook.

Oversigten over træning og aktiviteter findes her

Træningsråd:

Mød gerne op 10-15 min. før træning for selv at varme lidt op og “få snakket færdigt”, så man er helt klar til træningen, når den begynder.

Sørg altid for at have korrekt tøj på i forhold til vejret, samt regntøj til rådighed, hvis det skulle begynde at regne.

Hav altid en flaske vand og lidt frugt med – uanset om det er koldt eller varmt.

 

Vintertræning

I løbet af vinteren arrangeres der fælles vintertræning i de koldere måneder fra November til Marts. Der trænes udendørs og arrangeres på udvalgte datoer indendørs ture med simulator golf. Når vejret tillader det spilles der på banen, hvor der hygges imens alle længdes efter varmere vejr.

 

Opdateringer og yderligere information

Træningsprogrammer og evt.  ændringer hertil vil blive oplyst på CGC junior gruppens egen Facebook side her

Ved spørgsmål omkring selve træningen henvises der til træner teamet ved David Poke i CGC shoppen.

For evt. spørgsmål og yderligere information kontakt da endelig Ungdomsudvalget

Ungdomsarbejdet i CGC Golf Club

Ungdomsarbejdet sikre glade golfspillere som har det sjovt

Golf er en sport alle kan have det sjovt med uanset alder og niveau. Her hos CGC Golf Club kan alle lære at spille golf, samtidig med man bliver en del af et stærkt sammenhold.

Ungdomsudvalget og klubbens frivillige arbejder for at sikre at man som junior- og ungdomsspiller, kan udvikle sig både som golfspiller og som et ungt menneske. For at opnå den bedste golfmæssige udvikling hos den enkelte fokusere vi på at man uanset niveau, har mulighed for aktivt at deltage i klubbens træning, matcher og holdturneringer.

Ungdomsafdelingen udgøres i CGC Golf Club af klubbens juniorer i alderen 8-18 år og ynglinge spillere i alderen 19-21 år.

I CGC tilbydes ugentlige holdtræning hos vores dygtige PGA trænere, såvel i sommer- som i vinter halvåret. Man vil gennem træning på banen og ved klubbens trænings faciliteter lære om spillets forskellige facetter. Der vil blive arbejdet med teknik og kontrol, kroppens fysik i form af smidighed og styrke samt den mentale tilgang til golfspillet.

Ud over træning arrangeres der i sommerhalvåret en ugentlig match hver mandag. Her forventer vi at alle deltager og spiller 9 huller hver mandag, på enten 9 huls banen (vores intermediate bane) eller 18 huls banen.

De dygtigste juniorer- og ungdomsspillere med ambitioner, kan blive yderligere udfordret ved at blive en del af klubbens udviklingstrup. Her vil der mere målrettet blive arbejdet med udvikling gennem samarbejdet med klubbens Elite trupper og Head Pro David Poke.

Som Junior- og ungdomsspiller i CGC Golf Club får alle adgang til vores 9-huls og 18-huls bane, fine trænings faciliteter med overdækket, og delvist opvarmet, Driving Range, puttinggreen samt vores lækre chip- og indspils områder fordelt over området.

Overordnet målsætning for ungdomsarbejdet i CGC og hvad det i sidste ende handler om, er at det skal være sjovt.

 

Turneringer

CGC Junior Order of Merit – Mandags Match Turnering          

Hver mandag i sommerhalvåret afvikles der en match i Junior- og ungdomsklubben, som er en løbende turnering over hele sommersæsonen. Turneringen afgøreres i vores egen Tour Championship Finale, hvor den samlede vinder for sæsonen kåres og får overrakt vandrepokalen.

Der er mulighed for at alle CGC’s junior og ynglinge medlemmer kan deltage. Der spilles hver uge forskellige matchformer, så spillerne kommer ud og tester sig selv både individuelt men også i holdspil.

Matchen afvikles over 9 huller, på enten vores 9 huls- eller 18 huls bane.

Junior Order of Merit – Matchprogram for det pågældende år kan findes her på hjemmesiden og på junior og ungdomsafdelingens egen facebook gruppe her eller via oversigten her

 Dansk Golf Union & Distrikts Turneringer

Der afholdes hvert år en del forskellige turneringer i DGU regi, som juniorer og ynglingespillere kan deltage i, alt efter alder og handicap. Der henvises til DGU’s hjemmeside, da der findes rigtig mange forskellige turneringer. I CGC har vi især fokus på at deltage i følgende turneringer.

Junior Distrikts Tour (D-tour) er en individuel turnering for alle spillere under 24 år og med handicap lavere end 54. D-Tour er en rigtig god mulighed for at komme ud og spille andre golfbaner og møde en masse andre børn og unge.

Girls Only Tour er, som navnet angiver, en turnering kun for piger. Her er der mulighed for at komme ud og prøve turneringer på andre baner og samtidig møde en masse andre piger, som også elsker at spille golf

DGU holdturneringen er en landsdækkende turnering for junior- og ynglingehold. Turneringen spilles efter rækker opdelt efter alder og handicap. Bruttotrupperne sammensættes inden sæsonstart og tilmeldes turnering af klubbens ungdomsudvalg i samråd med spillere, trænere og forældre.

Makker Cup er som navnet angiver en makkerturnering med fokus på sjovt samspil. Er for alle juniorer og ungdomsspillere til og med 24 år med et hcp. På 36 eller lavere.

Jungletræf & Super 6

Jungletræf er en aktivitet for de nyeste og yngste juniorer spillere. Er for alle dem under 10 år som har et højt hcp. eller dem uden banetilladelse.

Super6 er et turneringsformat som er for dem mellem 11-18 (24) år, som endnu er nye til turneringsgolf og som endnu ikke har opnået banetilladelse. Konceptet går ud på at spille golf på banen med udgangspunkt i at skabe udvikling i golfspillet.

 Hvad kan jeg som spiller så deltage i?

Foruden den ugentlige junior match i samt klubbens egne turneringer, kan det være kompliceret at finde de turneringer uden for klubbens regi, som passer netop til ens alder og handicap.

For detaljer for Turneringerne i Distrikt 4 (kbh or nordsjælland) se endelig Distriktets egen hjemmeside

Se også meget gerne Dansk Golf Unions Turneringsoversigt eller kontakt junior udvalget for mere information

 

Order of Merit vindere:

   

2020                                          2019                                                    2018

Holdturneringer:

      

 4. Plads Landsfinalen U-16 2020                          2. Plads Landsfinale u22C 2018 

2. Plads Landsdelsfinale u22B 2018

 

Værd at vide

Hjælp meget gerne dit barn – særligt i starten!

Tag meget gerne dit barn ud for at træne på de tilgængelige træningsfaciliteter i klubben. Gå med rundt på banen når dit barn er ude og spille og hjælp gerne med at lave aftaler med de andre juniorer og deres forældre om at spille sammen i fx weekender.

Man kan deltage i prøvetræning de første uger. Derefter skal man indmeldes, hvis man ønsker at fortsætte. Indmeldelse foregår via klubbens sekretariat.

Mere information om kontingent og indmeldelse kan findes her:

Indmeldelse kan ske her

CGC Golf Club er meget glade for den hjælp vi kan få fra forældre og familie, såsom at arrangere kørsel til/fra turneringer, agere som holdleder til holdturneringer og ved andre aktiviteter. Det er vigtigt med denne form for hjælp, for at junioraktiviteterne i klubben kan fungere optimalt så juniorerne får en god og sjov oplevelse med golf.

Til gengæld bedes forældrene holde sig lidt i baggrunden, når juniorerne har træning. Det kan være et forstyrrende element, når der både skal trænes og snakkes/vinkes til familien. Ønsker man at hjælpe til med træningen og aktiviteterne er man meget velkommen til at kontakte udvalget med henblik på at blive hjælpetræner.

Ellers kan forældre og familie fx. selv træne, spille et par huller på banen eller hygge sig med de andre forældre over en kop kaffe eller andet godt i CGC caféen. Men sørg for at børnene ikke bliver distraheret.

Forældre hjælp ved turneringer

Det er forbudt at få hjælp eller råd og vejledning af forældre og andre voksne, når der deltages i DGU’s officielle junior turneringer. Det vil sige, man som forælder eller juniorleder, skal holde sig på afstand af spillerne på banen, så man ikke kan mistænkes for at hjælpe og vejlede junior spillerne under selve turneringerne.

Det gælder dog ikke klubbens egne interne mandags matcher, hvor vi opfordrer forældre og familie til at gå med rundt på banen. Særligt når det gælder de nye og yngre spillere.

For yderligere se evt. DGU’s egen vejledning her eller for dig som markør

 

Børnenes påklædning

Sørg for en passende påklædning til sporten og stedet. Sørg for at dit barn har gode sko, da man går en hel del når man spiller golf.

Der er ikke særlige krav, at man spiller golf i noget specielt eller dyrt golftøj, men det er vigtigt at tøjet er brugbart. Den enkelte junior skal have det nødvendige tøj med til træning og turneringer. Gerne tøj der passer til årstiden og som giver den nødvendige bevægelsesfrihed. Om sommeren spiller man som oftest i polo T-shirts med krave og lange shorts, når vejret nu engang viser sig fra sin mest solrige side.

Det er i det tidlige forår, om efteråret og til vinter en rigtig god ide at have hue, luffer/handsker og ekstra trøje/windbreaker med, og det er altid godt at have regntøjet liggende i ens golfbag.

 

 

Mad og drikke

Det er også vigtigt at have noget mad med eller en snack med i ens golfbag, samt rigeligt med vand, specielt når der skal spilles turneringer. Maden skal være energiholdig og let at spise under golfrunden. Det gør man som spiller kan opretholde koncentrationen og undgå træthed under hele golfrunden.

 

Udstyr

Bag & vogn:

Det er en god ting for særligt de yngre juniorer at få en vogn til ens golfbag. Udstyret kan være tungt at bære på når man skal spille 9 eller 18 huller.

Jern & køller:

Spørg meget gerne klubbens træner team vedr. udstyr, da de kan give den bedste vejledning i hvad dit barn har brug for.

Bolde til banen:

Der kan gå mange bolde til på en runde. Sørg derfor altid at have nok bolde med.

Kontakt


Tillykke til vores dygtige juniorer. De har vundet landsfinalen 2023 øst for u 25.
Over 9 huller slog de først Mølleåen Golfklub med 4-3
Både de 2
singler og foursome blev afgjort på sidste hul. Dernæst slog de i finalen Søllerød Golfklub med 5-2.
Her vandt vi både 1 single og foursome efter 8
huller, mens den sidste single blev tabt på hul 9.
Kæmpe tillykke til
drengene som spillede rigtig flot golf i Ree Golfklub.
Søndag d. 1.10 venter
landsfinalen i Ikast.